Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

VJ since 1890

Varumärket VJ since1890 med 120 år av traditioner har sitt ursprung från 1890, då bolaget Victor Janson grundades i bruksorten Lindesberg, i Örebro län. Det var den då nyss hemkomna urmakaren Victor som efter studier i Chicago, USA , grundade bolaget och inledde sin karriär som företagare. Fru Janson, Cecilia, influerade snart Victor i hans arbete, men Cecilias intresse för företaget låg inte inom urmakeriet utan mot design av smycken.

Företaget blev snabbt framgångsrikt inom smyckesbranschen och försäljningen ökade. Cecilia designade och utvecklade produkterna och Victor fokuserade sig på tillverkningen. Bolaget utvecklades år för år och blev en av de ledande smyckestillverkarna på den svenska marknaden. VJ since 1890 har genom sina 120 år designat och utvecklat mängder av produkter. Produktutvecklingen har ständigt varit i fokus, och har idag resulterat i att vi har en oändlig bank av gamla skisser som idag omarbetas för att passa dagens modetrender.
 
Gemensamt för all design och produktutveckling är ledorden; tradition, kvalitet och exklusivitet. Sedan våren 2009 utvecklas tre olika kollektioner under varumärket. Det är i sig själv VJ since 1890, Cecilia Collection och Victor Janson. De två första utvecklas kontinuerligt och nya kollektioner presenteras två gånger per år medans Victor Janson består av basprodukter, vilka har längre livscykel.