Schalins Fairytale

Välkommen till en ny värld av vackra färger!

Ädelstenarna i den nya Fairtytalekollektionen håller internationell toppkvalitet. De är också framtagna och slipade med ansvar. Fairytalekollektionens färgstenspecialister följer ädelstenarnas färd från berg till smycke. Det innebär att din ädelsten bidrar till långsiktighet och ekonomisk trygghet för de inblandande lokalsamhällena vid källan i Nigeria och under slipningen i Sri Lanka. Sådana faktorer syns på resultatet. Färgstenarna gnistrar ikapp med diamanter.

De tre ädelstenstyperna i Fairytalekollektionen karakteriseras av sina pastelltoner: morganiternas feminina, subtila rosa nyanser, akvamarinernas bleka havsvattenblå och den snövita beryllens krispiga färglöshet. Bandet mellan de tre ädelstenarna är dock djupare än deras pastellartade färgskala. De är syskon.
De tre ädelstenarna representerar olika färger i beryllfamiljen. Beryll är en av de mest exklusiva familjerna av naturliga ädelstenar. Den mest kända beryllen är smaragd – smaragd är helt enkelt grön beryll precis som akvamarin och morganit är blå respektive rosa beryll.
Beryllens olika färger uppstår som en konsekvens av vilken sorts berg kristallerna hittas i. Är berget extra rikt på järn blir beryllen blå och kallas akvamarin. Är berget naturligt rikt på krom blir kristallerna gröna och kallas smaragd. Rosa morganit uppstår om berget är naturligt rikt på grundämnet mangan. Om däremot inga av dessa grundämnen finns i överflöd i berget förblir beryllkristallerna färglösa lika diamanter – de blir snövita beryller. Färgstenen är en bit av jorden som omsorgsfullt handslipats till den ädelsten som sitter i din ring.

Nu är det upp till dig att bestämma dess fortsatta historia.